Napadnuti dok su gledali fudbalski meč

Povrijeđeni Srbi iz Knina pušteni na kućno liječenje

  • 24.08.2019. 18:27

Srbi, koji su povrijeđeni u napadu kod Knina tokom prenosa fudbalske utakmice Jang bojs-Crvena zvezda, pušteni su na kućno liječenje i oporavljaju se, a hrvatska policija je ovaj slučaj okvalifikovala kao krivično djelo izazivanje nereda.

U mjestima Uzdolje i Đevrske u okolini Knina, u srijedu uveče su tokom prenosa fudbalskih utakmica u dva kafića napadnuti žitelji srpske nacionalnosti, a kod Rijeke Srbin povratnik. 

Boris Petko, vlasnik kafića u Uzdolju u kome su napadnuti Srbi, rekao je da je u objekat ušlo deset-petnaest momaka sa fantomkama i palicama i da to nije slučajno već da je napad planiran i da je to učinjeno jer je Srbin. 

Načelnik opštine Biskupija Milan Đurđević rekao je da su napadi unijeli nemir među lokalno stanovništvo, koje se, kako je naveo, malo opustilo i počelo živjeti kao sav normalan, te ukazao na važnost da počinioci što prije budu pronađeni, prenosi Radio-televizija Srbije. 

Direktor hrvatske policije Nikola Milina, koji je juče posjetio Knin, rekao je da policija intenzivno traga za napadačima iz Uzdolja. 

Što se tiče napada u mjestu Đevrske kod Kistanja, podnesno je pet prekršajnih prijava, a dvije osobe su privedene. Jedna osoba uhapšena je danas i zbog napada na srpskog povratnika u Rijeci.

Hrvatski mediji navode da je policija napad u Uzdolju okvalifikovala kao krivično djelo izazivanje nereda, te da počiniocima prijeti i do pet godina zatvora. 

"Nakon izvršenih konsultacija u Opštinskom tužilaštvu Šibenik, događaj od 21. avgusta oko 22:30 u Uzdolju okvalifikovan je kao krivično djelo izazivanje nereda", saopštila je šibensko-kninska policija.
 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.