Napadnuti dok su gledali fudbalski meč

Povrijeđeni Srbi iz Knina pušteni na kućno liječenje

18:27, 24.08.2019.
Izvor: Srna
Srbi, koji su povrijeđeni u napadu kod Knina tokom prenosa fudbalske utakmice Jang bojs-Crvena zvezda, pušteni su na kućno liječenje i oporavljaju se, a hrvatska policija je ovaj slučaj okvalifikovala kao krivično djelo izazivanje nereda.

U mjestima Uzdolje i Đevrske u okolini Knina, u srijedu uveče su tokom prenosa fudbalskih utakmica u dva kafića napadnuti žitelji srpske nacionalnosti, a kod Rijeke Srbin povratnik. 

Boris Petko, vlasnik kafića u Uzdolju u kome su napadnuti Srbi, rekao je da je u objekat ušlo deset-petnaest momaka sa fantomkama i palicama i da to nije slučajno već da je napad planiran i da je to učinjeno jer je Srbin. 

Načelnik opštine Biskupija Milan Đurđević rekao je da su napadi unijeli nemir među lokalno stanovništvo, koje se, kako je naveo, malo opustilo i počelo živjeti kao sav normalan, te ukazao na važnost da počinioci što prije budu pronađeni, prenosi Radio-televizija Srbije. 

Direktor hrvatske policije Nikola Milina, koji je juče posjetio Knin, rekao je da policija intenzivno traga za napadačima iz Uzdolja. 

Što se tiče napada u mjestu Đevrske kod Kistanja, podnesno je pet prekršajnih prijava, a dvije osobe su privedene. Jedna osoba uhapšena je danas i zbog napada na srpskog povratnika u Rijeci.

Hrvatski mediji navode da je policija napad u Uzdolju okvalifikovala kao krivično djelo izazivanje nereda, te da počiniocima prijeti i do pet godina zatvora. 

"Nakon izvršenih konsultacija u Opštinskom tužilaštvu Šibenik, događaj od 21. avgusta oko 22:30 u Uzdolju okvalifikovan je kao krivično djelo izazivanje nereda", saopštila je šibensko-kninska policija.