Saslušan pa pušten

Povezan sa Bezukom: Muškarca koji mašta da ubije Plenkovića policija pustila na slobodu

  • 18.10.2020. 08:03

Muškarac (63) koji je juče ujutro uhapšen na na području Kutine, a koji je povezan s Danijelom Bezukom i koji je maštao da usmrti Plenkovića, noćas je, nakon ispitivanja, pušten je na slobodu

Sudija istrage odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora 63-godišnjaku iz Kletišta kod Kutine koji je je osumnjičen da je izrekao ozbiljne prijetnje hrvatskom premijeru te su mu određene mjere opreza, saopštilo je u subotu Opštinsko državno odvjetništvo (ODO) u Sisku, piše Index.hr

Juče je na području Kutine policija privela 63-godišnjeg muškarca koji je prijetio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje. Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu sv. Marka, saopštila je PU sisačko-moslavačka tokom dana.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta", kazali su iz policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorijama i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih naprava koje je oduzeto.

Kako je objavilo više medija, 63-godišnji muškarac je Đuro Čehulić. Prema informacijama koje je objavio Večernji list, on je u kumskim odnosima s porodicom napadača te je dobar prijatelj, ako ne i najbliži, kutinskog dogradonačelnika Damira Markuša, s kojim dijeli i iste političke stavove pa su tako zajedno bili i u HSP-u.

Markuš je HSP napustio negdje početkom ovog ljeta te se pridružio Domovinskom pokretu. Na njegovom Fejsbuk profilu, mogu se naći komentari u kojima se poziva na likvidaciju premijera Plenkovića, spaljivanje Katarine Peović, pozivi na otvaranje Golog otoka za vladu i slično, objavio je sedmičnjak Novosti. Markuš je u razgovoru za Večernji kazao kako često ne vidi komentare te da ih ne odobrava.

Na Čehulićevom Fejsbuk profilu slično. Na jednoj slici on je sa skupinom mladih od kojih jedan ima podignutu ruku u znak nacističkog pozdrava. Bilo je to prije jednog od Tompsonovih koncerata.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)