Hrvatska

Potvrđeno: Roditelji djetetu smrskali glavu, hitno uhapšeni

  • 02. Apr 2021.21:32

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su istraživanje nad roditeljima teško povrijeđene djevojčice iz Nove Gradiške.

Ona je dovezena u Klaićevu bolnicu s teškim i za život opasnim povredama glave, a istragom je utvrđena sumnja da su za to krivi njeni roditelji.

Roditelji se sumnjiče da su zlostavljali dijete tjelesnim kažnjavanjem usljed čega je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom, kojim su potvrdili sumnju u počinjenje krivičnog djela Povreda dečjih prava", navodi se u saopštenju policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povredili dečja prava, tjelesnim kažnjavanjem, usljed čega je dijete zadobilo više povreda po glavi i tijelu.

Kako se dodaje, roditelji će danas, u večernjim satima, uz kaznenu prijavu, biti predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a tokom sutrašnjeg dana i Županijskom državnom sudstvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje, stoji u saopštenju PU brodsko-posavske.