Skočio sa mosta nakon samoubistva TikTokerke

Potresna ispovijest oca tinejdžera: Djevojka je stajala pored njega, plakala i molila ga da siđe

  • Извор: Блиц
  • 20.08.2021. 21:58

Dok se policajac pripremao da spriječi skok, pored mog sina je stajala nepoznata djevojka koja ga je molila da siđe sa ograde mosta - kaže za Blic otac trinaestogodišnjeg V. K. iz okoline Pljevalja, koji je prije nekoliko dana, po uzoru na popularnu TikTokerku iz istog mjesta koju je pratio, izvršio samoubistvo skokom sa Mosta na Tari.

Porodica poginulog tinejdžera još je u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila. Nesrećni otac priča za Blic da je V. K, dok se policajac pripremao da mu priđe, skočio uprkos molbama nepoznate djevojke.

– Pored njega su se u tom trenutku nalazila tri očevidca. Gledali su sve svojim očima. Djevojka je stajala pored mog sina, plakala je i molila ga da siđe s mosta. Policajac koji se nalazio tu rekao je toj djevojci da bude pored njega – prepričava on.

Kako kaže, njegov trinaestogodišnji sin je sve to vrijeme sjedio na ogradi mosta.

– Noge su mu visile dole i pripremao se za skok. Policajac je možda mogao da ga uhvati za leđa i povuče unazad, time bi ga spasio… – kaže.


Policija još nije počela da istražuje njegov telefon

Kako otac V. K. navodi za Blic, policija još nije počela da istražuje telefon nastradalog tinejdžera, a oni, porodica, nemaju prava da ga preuzmu iz policije.

– Rečeno nam je da telefon još nisu pregledali. Iz njegovog mobilnog ništa nije obrisano. I dalje se u njemu nalaze poruke, pozivi i galerija puna slika. Mi to ne smijemo da diramo niti smijemo da uzimamo telefon, jer to mora prvo policija da uradi – priča otac.

Podsjetimo, crnogorska policija je prvih dana nakon drugog samoubistva koje se dogodilo na isti način i na istom mjestu zvanično nije oglašavala. Na pitanja Blica nije bilo odgovora. Međutim nakon brojnih tekstova o povezanosti samoubistva dvadesetogodišnje popularne TikTokerke iz okoline Pljevalja, a potom i tinejdžera koju ju je pratio na ovoj društvenoj mreži, pa iskopirao njeno samoubistvo, MUP Crne Gore saopštio je da je istraga ova dva slučaja u toku. 

Kako je saopšteno nema indicija da je do samoubistava došlo zbog nekakvog TikTok izazova, niti da je u pitanju sekta kako su neki komentarisali po Pljevljima.


M. G. je izvršila samoubistvo 27. jula

Mobilni telefoni dječaka su u rukama policije, a šta oni kriju za sada nije poznato.

Ono što je poznato, je da se M. G. (20) i V. K. (13) nisu lično poznavali, da je dvadesetogodišnjakinja izvršila samoubistvo skokom sa mosta na Tari u 20 sati 27. jula ove godine. Nekoliko dana nakon toga, V. K. počeo je da ostavlja komentare na ovoj društvenoj mreži da je to što se dogodilo strašno i da je on nije poznavao. Međutim par dana kasnije, svoju profilnu sliku zamijenio je njenom, objavio video sa njenim slikama i opisom da je “djevojka koju voli najviše na svijetu u raju”, i da “on želi da ide u raj”.

Nakon toga ostavio je i poruku kojom je najavio tragediju: “uskoro, isto mjesto, ista patika, isto sve”.

Dječak je, kako je za Blic ispričala njegova sestra, kobnog dana porodici rekao da ide do prodavnice da kupi sok i nestao. Njegov nestanak ubrzo je prijavljen, policija ga je locirala na mostu na Tari, policajci su stigli dok je sedeo na ogradi, međutim tinejdžer je skočio u smrt prije nego što su mu prišli i pokušali da ga spriječe…

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.