Požar u Dubrovniku

Potraga za trojicom nestalih radnika HE 

  • 10.01.2019. 13:08

Tri osobe su povrijeđene, a za tri se traga nakon izbijanja požara u Hidroelektrani u Platu.

Prema nezvaničnimm informacijama, pronađena je odjeća trojice za kojima se traga u požaru, i pretpostavlja se da su se sakrili u odvodni kanal iz kojega su najvjerojatnije krenuli plivati vani. Oni još nisu pronađeni, piše Dubrovački vijesnik.

U trenutku požara u hidroelektrani je bilo devet ljudi, rekao je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević. Šestoro ih je izvučeno i nalaze se u dubrovačkoj bolnici, a za trojicom se još uvijek traga. 

Kako su radnici hidroelektrane obučeni za ovakve situacije, poznato je da su uzeli propisanu zaštitnu opremu. Dvojica su u šok sobi, težina njihovih povreda i zdravstveno stanje zasad je nepoznato, dok su prva trojica koja su dovedena u bolnicu, zbog gutanja dima, zadovoljavajuće. Najnovije informacije s terena govore kako se do izvora požara zbog gustog dima uopšte ne može doći, vatrogasci su još na terenu, a brod pomorske policije pretražuje područje oko hidroelektrane.

Helikopter u Splitu spreman je za let u slučaju da se utvrde teže povrede kod trojice radnika hidrocentrale Plat, potvrdio je direktor bolnice dr. Marijo Bekić, koji je dodao i da je u bolnici oslobođen dodatni prostor za nove pacijente.

Požar koji je jutros planuo u hidrocentrali Plat pokušavaju sanirati JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Župa dubrovačka i Konavle koji se probijaju do izvora, a uzrok požara još nije poznat. Poznato je samo da mu je prethodila eksplozija.  Pristupni put do Hidrocentrale Plat zasad je blokirana, a cijelim putem preko magistrale policija reguliše promet, semafori su pogašeni kako bi se oslobodio put za vozila hitne pomoći.

(Dubrovački vijesnik)