Još uvijek u životnoj opasnosti

Potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine brutalno pretučen u Hrvatskoj

  • 16.05.2019. 14:38

Radoje Petković (63), potpredsednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski preduzetnik, brutalno je pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu i još je uvijek u životnoj opasnosti.

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48) kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci sumnjiči za krivično djelo nanošenja posebno teških tjelesnih povreda.

Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci Ksenija Zorc Glaviću je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke, pišu Novosti.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo.

- Moguće da je napad etnički motivisan, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerovatno napadač ne bi bio ni identifikovan -  kaže Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.

Тагови: