Poskupljuje putarina u Hrvatskoj

  • 11.06.2019. 14:38

Hrvatske autoceste (HAC) ove godine očekuju pet odsto veći promet nego prošle godine, čemu bi trebala pridonijeti ljetna sezona čiji početak će obilježiti redovno povećanje cijene putarine od 10% u periodu od 15. juna do 14. septembra, za određene grupe vozila.

Prihodi od putarina na autoputevima u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka - Zagreb od početka godine do 10. juna premašili su 1,1 milijardu kuna (oko 290 miliona KM), što je 5,3 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, ističu u HAC-u.

Tim autoputevima istovremeno je prošlo oko 22 miliona vozila, milion više nego u isto vrijeme prošle godine, rekao je na brifingu za novinare predsjednik Uprave HAC-a Boris Huzjan. 

Sezona za HAC počinje 17.6.

Turistička sezona za HAC službeno počinje 17. juna pa će se radovi na autocestama od tada obavljati u najmanjem mogućem obimu, tako da ne utiču na saobraćaj. 

Komentarišući skorašnji niz nesreća sa smrtnim ishodom na hrvatskim autoputevima, Huzjan je kazao je da se već za iduću godinu, po uzoru na zapadne zemlje poput Austrije, razmatra uvođenje nadzornih sigurnosnih kamera. Prekoračenje brzine automatski bi se kažnjavalo u ssradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Hrvatske. Huzjan smatra da bi ta mjera trebala smanjiti broj nesreća.  

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.