Momčilo Vuksanović

Položaj Srba u Crnoj Gori sve teži

15:32, 14.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Direktor Srpskog nacionalnog savjeta /SNS/ Crne Gore Momčilo Vuksanović je u pismu poslanicima srpskog naroda u crnogorskom parlamentu upozorio da je položaj Srba u Crnoj Gori sve teži i pozvao ih da se vrate u parlament i bore za interese svog naroda.

Vuksanović smatra i da je neophodno povesti razgovore o srpskom jedinstvu i zajedničkom nastupu uz zahtjev za svaku vrstu pomoći Srbije i Republike Srpske. 

"Za srpsku djecu i mlađu generaciju Srba u ovim uslovima ne postoji perspektiva u Crnoj Gori. Razlog za to je državni projekat asimilacije Srba u nacionalne Crnogorce", naveo je Vuksanović u pismu poslnicima. 

On je napomenuo da je uočljivo da su svi građani, koji se javno izjašnjavaju kao Srbi, stavljeni van zakona i nezvanično proglašeni neprijateljima Crne Gore. 

Vuksanović je ukazao da su neki već osuđeni, da se nekima sudi, dok su neki u istrazi, a ostali pod prismotrom i kontrolom. 

Prema njegovim riječima, posebno zabrinjava to što neprijateljske stavove prema srpskom pitanju imaju i predstavnici manjinskih naroda i takozvane građanske opozicije, a ne samo dominantne političke partije. 

Vuksanović je pozvao srpske poslanike da se vrate u skupštinske klupe i od kolega zatraže podršku za donošenje odluke o sprovođenju referenduma o poništenju odluke o priznanju lažne države Kosovo. 

On smatra ponižavajućom saradnju srpskih poslanika sa antisrpskom opozicijom, te im poručuje da je tužno bilo gledati njihovo poklonjenje zagovornicima rušenja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i organizatorima najveće krađe izborne volje na referendumskom izjašavanju o izdvajanju Crne Gore iz zajedničke države sa Srbijom.