Protesti zbog cijene goriva

Policija spriječila blokadu autoputa i mosta Gazela

  • 11.06.2018. 18:27

Beogradu je policija popodne reagovala i spriječila blokadu auto-puta i mosta Gazela kod "Sava centra", nakon blokada pojedinih saobraćajnica u glavnom gradu zbog poskupljenja goriva.

Poslije prvih jutarnjih protesta zbog poskupljenja goriva, kada je došlo do blokada pojedinih saobraćajnica u Beogradu, Novom Sadu, ali i drugim dijelovima Srbije, u popodnevnim časovima na prilazima Gazeli, kod "Sava centra", okupila se manja grupa građana. 

Međutim, policija im nije dozvolila izlazak na auto-put, a "Blic" javlja da je njih desetak privedeno u Policijsku stanicu Novi Beograd. 

Ranije danas je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare, sazvanoj povodom protesta zbog poskupljenja goriva, upozorio one koji učestvuju u blokadama na zakonske posljedice koje mogu imati. 

"LJudi moraju da budu svesni da čine prekršaj Zakona o javnom okupljanju. Vozači koji parkiraju vozila na ulici čine prekršaj, kao i oni koji to čine na auto-putu", rekao je Stefanović. 

On je poručio da je Vlada Srbije uvijek spremna da razgovara o svim temama, "ali ne pod pritiskom ulice, da neko sa ulice diktira kako", a optužio je opoziciju da organizuje proteste, navodeći da u njima "učestvuju direktno i neki funkcioneri opozicionih političkih stranaka".

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.