Priliv migranata

Policija i Vojska Crne Gore na granici sa Albanijom

  • 17.08.2018. 13:50

Crna Gora je pojačala kontrolu granice sa Albanijom, zbog mogućeg priliva migranata, pa se policijskim patrolama  pridružila Vojska Crne Gore.

Pripadnici Vojske su raspoređeni u zoni graničnog prelaza Božaj, potvrđeno je medijima iz Ministarstva odbrane, koje navodi da će granicu nadgledati mješovite patrole.

"Prvenstveni cilj je sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice sa Albanijom, ali i drugih nezakonitih radnji na granici i u pograničnom pojasu", navode u Ministarstvu. 

Vojska je angažovana na osnovu ranije odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost, koja je donjeta sredinom jula, kada je razmatran izvještaj o mogućem prilivu migranata iz Grčke preko Albanije. 

Tokom poslednjih godinu dana registrovan je povećan broj migranata u Crnoj Gori. U prvih šest mjeseci ove godine registrovano je 2.113 ljudi iz Sirije, Pakisatana, Aližira i Maroka, što je skoro desetostruko više u odnosu na isti period prošle godine, podaci su policije. 

Oni su u Crnu Goru došli preko Turske, Grčke, Albanije i dalje nastavljaju preko BiH ili Hrvatske u pokušaju da se domogne drugih zemalja Evropske unije (EU). 

Premijer Crne Gore Duško Marković ranije je poručio da Crna Gora neće podizati zidove i postavljati žice na granici kako bi spriječila ulazak izbeglica i migranata, iako je mađarska vlada poklonila Crnoj Gori 25 kilometara bodljikave žice.
 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана