Sve ih pohapsio

Policajac lovio divljač u šumi pa ulovio 30 migranata

10:49, 07.10.2019.
Izvor: Kurir
Grupa od 30-ak ilegalnih migranata naletjela je u šumi kraj Kupe na lovde, među kojima je bio i policajac, inače član lovačkog društva, koji ni trenutka nije razmišljao nego ih je sve pohapsio.

Migranti su uhvaćeni u Desnom Sredičkom, mjestu u Karlovačkoj županiji koje se rijekom Kupom graniči sa Zagrebačkom županijom, a lovci su ih doveli šred prostorije tamođnjeg, gdje su sačekali policiju.

"Ilegalni migranti nisu pružali otpor, a ubrzo je pozvana karlovačka policija koja ih je pokupila i odvezla", kaže potpredsjednik udruženja vatrogasaca.

Mještani kažu da ih je možda neko od krijumčara dovezao iz Bosne i Hercegovine, pa ih pustio u šumu. Iako baš zbog migranata na mostu ispred Desnog Sredičkog stoji policijska patrola, ljudima nije svejedno.

"Žao mi je tih ljudi, ali ne moramo mi da strahujemo za svoje domove", kaže neimenovana mejštanka susjednog Prkosa Lasinjskog.

S obzirom na to da ide zima, očekuje se da će talas migranata biti veći. U hrvatskoj policiji kažu da je u prvih osam mjeseci 2019. evidentirano i procesuirala 11.813 pokušaja nezakonitog prelaska državne granice. Među ilegalnim migrantima najzastupljeniji su državljani Avganistana, Pakistana, Turske i Alžira.