Crna Gora

Pokrenut disciplinski postupak protiv Mirne Nikčević

  • 18.06.2019. 10:38

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv predstavnika Ambasade Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević zbog stavova i komentara koje je iznijela na ličnom profilu na "Fejsbuku" gdje je napisala da bi zapalila Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i "sva goveda tamo".

Iz Ministarstva su "Vijestima" potvrdili da je protiv Nikčićeve pokrenut disciplinski postupak i ogradili se od njenih stavova, poručivši da će preduzeti potrebne mjere s ciljem sprečavanja sličnog ponašanja diplomata i drugih zaposlenih. 

Zakonom o spoljnim poslovima propisano je da povrede službene dužnosti mogu biti lakše i teže, a među teže spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima ili saradnicima. 

Nikčevićeva je rekla da joj je "podvaljeno" i da od Crne Gore očekuje da je zaštiti. 

Ona se izvinila svima čija su nacionalna i eventualno građanska osjećanja povrijeđena zbog objelodanjivanja te prepiske, koja, kako je navela, nije trebalo da ima javni karakter. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je huškačkom i sramnom izjavu diplomatskog predstavnika Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević i istakao da ona treba da bude sankcionisana. 

Mitropolija crnogorsko-primorska je u subotu, 15. juna, organizovala Trojičindanski sabor pred Sabornim hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici s ciljem da se u zajedničkoj molitvi pravoslavnih vjernika pošalje jasna poruka da je jedini pravi put - put bogoljublja i bratoljublja. 

Sabor je sazvan u znak protesta zbog predloženog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa oduzimanje imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.