Zamjenik šefa spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije

Poklonska: Podgorica da pogleda primjer fijaska ukrajinskih raskolnika

  • 30.12.2019. 21:17

Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je usvojen nedavno u Crnoj Gori, grubo krši prava Srpske pravoslavne crkve (SPC) i predstavlja čistu otimačinu i pljačku usred bijela dana, smatra zamjenik šefa spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska.

Vlasti u Podgorici, kaže Poklonska, treba da pogledaju primjer Ukrajine, gdje je projekat ukrajinskih raskolnika doživeo potpuni fijasko.

"Nema perspektive, nema budućnosti, jer vjernici, kako su dolazili u Ukrajinsku pravoslavnu crkvu Moskovskog patrijarhata, tako i dalje dolaze, zato što je udruženje koje je vještački tamo stvoreno prazna ljuštura i politička manipulacija. Isto se odnosi i na Crnu Goru", rekla je Poklonska za "Sputnjik".

Poklonska, koja je bivši tužilac Krima, istakla je da je pravo na imovinu neprikosnoveno i da crnogorska država usvajanjem spornog zakona grubo krši prava Srpske pravoslavne crkve.

"Nemoguće je jednim klikom odlučiti da će od sada imovina koja po pravu pripada Crkvi i uživa zakonsku zaštitu biti predata nekoj nevladinoj organizaciji. To je pljačka usred dana. To je otimačina i tu situaciju bi trebalo razjasniti", ističe Poklonska, koja je ovih dana posjetila Beograd.

Na pitanje ko bi to mogao da razjasni, ona je ocijenila da treba da se formira međuparlamentarna kontakt grupa u koju bi mogli da budu pozvani predsjednici parlamenata drugih zemalja, pa i Državne dume Rusije.

"Spremna sam da budem član radne grupe", dodaje Poklonska.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)