Hrvatska

Podravski poljoprivrednik optužen za ropstvo

  • 23.02.2021. 12:37

Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici podiglo je optužnicu zbog ropstva protiv 67-godišnjaka koji je na svom imanju u Podravini iskorištavao muškarca (50) tjerajući ga na teške poslove bez finansijske nadoknade.

Optuženi se tereti da je od početka 2012. do avgusta prošle godine na svom poljoprivrednom dobru u okolini Koprivnice, kršeći odredbe Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i odredbe Povelje EU o osnovnim pravima, iskoristio teške prilike i siromaštvo 50-godišnjaka prisiljavajući ga na svakodnevne teške fizičke poslove bez ikakve novčane nadoknade, saopštilo je koprivničko tužilaštvo.

Optuženom se stavlja na teret i da oštećenom nije omogućio zdravstvenu zaštitu niti mu je obezbeđivao higijenske usove za život kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i društvene kontakte, ali i fizički kažnjavao, čime je uspostavio potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom postupajući sa njim kao sa svojim vlasništvom.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм