Podgorica - Zbog kršenja epidemioloških mjera odgovaraće 215 građana

  • 24.03.2021. 18:15

Podgorička policija podnijela je od početka godine nadležnom tužilaštvu krivične prijave protiv 215 osoba zbog sumnje da su izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je od 215 osoba protiv kojih su podnesene krivične prijave, uhapšeno njih 49, od kojih je 27 bezbjednosno interesantnih osoba.

Najviše se u glavnom gradu kršila mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, pa će zbog kršenja ove mjere odgovarati 101 građanin, navodi se u saopštenju.

Zbog kršenja mjere zabrane organizovanja privatnih skupova odgovaraće 88 osoba.

Iz policije su rekli da su 22 osobe zatečene na svadbenom veselju, a ostale osobe su kršile mjeru zabrane okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Protiv 21 osobe podnesene su krivične prijave zbog obavljana ugostiteljske djelatnosti uprkos zabrani, a od ovog broja 16 osoba je ovu mjeru kršilo u opštini Tuzi, precizira se u saopštenju.

Krivične prijave su, kako se dodaje, podnesene protiv tri osobe zbog kršenja mjere samoizolacije.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.