Tirana

Samit lidera država Zapadnog Balkana FOTO

09:20, 09.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Uoči početka Samita procesa Brdo-Brioni u Tirani, jutros su razgovarali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović o aktuelnoj situaciji u regionu.

Domaćin skupa, albanski predsjednik Iljir Meta sinoć je priredio radnu večeru kojoj su prisustvovali Milorad Dodik, bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović, Aleksandar Vučić, Milo Đukanović i visoki predstavnik EU Federika Mogerini.  

Thumbnail
Foto:ATV

Kako javlja reporter ATV-a iz Tirane, jutros su se sastali srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Thumbnail
Foto: ATV

 

Thumbnail
Foto:ATV

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć se sastao sa predsjednikom Albanije Iljirijem Metom. Na sastanku je naglašeno da je potrebno uspostaviti bolje odnose i saradnju između dvije zemlje, te da je turizam jedna od oblasti gdje se može razviti poseban oblik saradnje BiH i Albanije. 

Sagovornici su se založili za otvaranje ambasada u Sarajevu i Tirani. 

Dodik je razgovarao i sa Mogerinijevom o aktuelnoj situaciji u Bi, a tokom dana imaće još nekoliko bilateralnih sastanaka sa pojedinim zvaničnicima iz regiona.