Skupštini Crne Gore

Počela sjednica parlamenta o smjeni ministra Leposavića

  • 16.06.2021. 15:09

Poslanici u Skupštini Crne Gore počeli su danas raspravu o prijedlogu za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladmira Leposavića, koji je inicirao premijer Zdravko Krivokapić nakon iznošenja stavova o Srebrenici.

Obrazlažući predlog za smjenu Leposavića u Skupštini, Krivokapić je poručio da je donio odluku za budućnost svih građana i dodao da je razočaran i time što je ministar odbio da prihvati ličnu odgovornost, prenosi RTCG.

- Moj izbor je jasan vi birajte po vašoj savjesti. Ja ne kalkulišem, oni koji kalkulišu trebaju da znaju da to nije pitanje lične ili partijske koristi već pitanje kako ćemo biti u budućnosti viđeni - poručio je Krivokapić.

Dodao je i da je prijedlogom Leposavića napravio grešku.

- Ali valjda ja imam pravo da ispravim grešku. Uradio sam što sam morao, trebao i jedino mogao da učinim. Prije ili kasnije građani će saznati pravu istini i sve će im biti jasno. A vi poslanici glasajte po savjesti - rekao je Krivokapić.

Poručio je i da je odluka o Leposaviću biranje između evropske, građanske i demokratske države i nasljeđa 90-ih godina i u kojima, kako je istekao Krivokapić, učestvuje jedan dio prethodne, a i sada vlasti.

- Nije iskazao potreban nivo odgovornosti, koji nosi funkcija ministra pravde, već je sebi dao za pravo više nego što mu pripada kao javnom funkcioneru - naveo je Krivokapić i dodao da Leposavić nije pokazao odgovornost.

Podršku inicijativi Krivokapića najavili su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA, dok su iz Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije poručili da će biti protiv.

Poslanici DPS-a bojkotuje rad Parlamenta, i još nije poznato da li će biti u sali kada se bude glasalo o razrješenju Leposavića.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.