Čestitka za Božić

Plenković osudio skandaloznu čestitku Ivna Đakića

  • 09.01.2019. 14:18

Premijer Hrvatske Andrej Plenković oglasio se danas povodom skandalozne Facebook "čestitke" Ivana Ðakića, sina poslanika vladajućeg HDZ Josipa Ðakića, koju je objavio na pravoslavni Božić, a na kojoj je ustaša sa odrubljenom glavom Srbina u ruci, istakavši da je to za najoštriju osudu.

"Mi smo i kao stranka i kao vlada osudili to ponašanje, vidite da su nadležne institucije pokrenule odgovarajuće aktivnosti i postupke. To je za najoštriju osudu, a on je istupio iz HDZ-a. Ja to i lično osuđujem, a zakonski okvir će biti u planu zakonskih aktivnosti za ovu godinu", rekao je Plenković novnarima, nakon komemoracije glumcu Ivu Gregureviću u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Ocjenivši postupak mladog Ðakića "krajnje nedopustivim", Plenković je rekao da je u skladu sa zakonima to sada kažnjivo.

Ivan Ðakić je juče priveden, a danas se očekuje da će biti saslusan u opstinskom tužilaštvu u Virovitici. Njemu se na teret stavlja govor mržnje i podsticanje na nasilje.

Ðakić junior je priveden u virovitičku policijsku upravu nakon vanredne konferencije za novinare Samostalne demokratske stranke Sba (SDSS) na kojoj je lider te stranke i poslanik Milorad Pupovac poručio da je bilo mnogo slučajeva govora mržnje, a da je da je ovaj slučaj i direktan poziv na napad na Srbe.

Pupovac je rekao da je zakonom za ovakvo krivično djelo predviđena kazna od tri godine zatvora.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.