Premijer Hrvatske

Plenković odbija da se testira

  • 26.06.2020. 15:44

Premijer Andrej Plenković, koji odbija da ide u samoizolaciju iako je bio u kontaktu s pozitivnim teniserima na Adrija turu u Zadru, poželio je danas brz oporavak bivšem hrvatskom treniskom asu Goranu Ivaniševiću.

"Želim Goranu da se brzo oporavi, a što se tiče mene, sve skupa druženje s teniserima trajalo je dva-tri minuta i stvar je nakon konsultacije s epidemiolozima vrlo jasna", rekao je Plenković, prenio je hrvatski portal Index.

Dodao je da je razlika u onom što je, kako je rekao, ovdje bitno.

"Razumijemo da je kampanja, a da bi SDP i desnica krajnja rado da premijer ode u samoizolaciju. Činjenica je da su teniseri proveli dane zajedno i to je velika razlika od kurtoaznih pozdrava", naveo je premijer.

Upitan da li je od njega odgovorno da sjedi u kafiću sa 50 ljudi, s obzirom na to da se i Ivanišević testirao i bio je prvo negativan, a da je današnji test pokazao da je pozitivan, Plenković je ponovio da je u stalnom kontaktu s epidemiolozima.

"Ja se ne konsultujem s nadriliječnicima", rekao je, između ostalog.

Na insistiranje novinara da kaže šta ako ipak bude pozitivan, Plenković je rekao da ne vidi potrebu da odgovara na hipotetička pitanja.

(Foto: Index)

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.