Navodi o vrbovanju selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja

Plenković o navodima Mektića: Riječ je o kreativnoj manipulaciji

  • 14.03.2019. 14:03

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, komentarisao je navode o vrbovanju selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Portal Žurnal sinoć je objavio da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona. Ove navode potvrdio je i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, prenosi N1.

U izjavi je Plenković kazao da je to “kreativna manipulacija”.

"Moramo priznati da je riječ o kreativnoj manipulaciji. SOA je već dala saopštenje i odbacila sve insinuacije. Hrvatska je zemlja koja se bori protiv terorizma i sarađuje sa partnerima u tome. BiH nam je partner i tako će i ostati”, izjavio je.

"To je besmislica. Odbacujem je u potpunosti", poručio je Plenković.

On je istakao kako je hrvatska agencija već tražila od nadležnih u BiH da se izjasne o navodima, kako bi se dobila šira slika događaja.

"Što se tiče umješanosti diplomatskih predstavnika, to je još veći nonsens. Oni rade svoj posao, a ne da se bave bilo čime drugim", izjavio je Plenković.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.