Hrvatska

Plenković: Do kraja juna dobijamo 747.000 vakcina

  • 01.04.2021. 21:21

Hrvatska će do kraja juna dobiti 747.000 vakcina "fajzer-biontek", rekao je premijer Andrej Plenković.

On kaže da su ove vakcine za Hrvatsku obezbjeđene nakon niza razgovora proteklih dana vođenih na nivou premijera zemalja članica EU, kao i pregovora na Odboru stalnih predstavnika u Briselu.

Plenković je rekao da je stav Hrvatske bio da se 10 miliona doza vakcine "fajzer" treba raspodijeliti u duhu evropske solidarnosti, prenose hrvatski mediji.

"To podrazumijeva da one zemlje koji su trebale do sada dobiti više vakcina `astra zeneka` prime više doza `fajzera` i time kompenzuju nedostatak koji se nije mogao predvidjeti zbog sporije proizvodnje i distribucije", rekao je Plenković.

Na 27 država članica EU biće raspodijeljeno 70 odsto tih doza, u zavisnosti od broja stanovnika, dok će 30 odsto pripasti Bugarskoj, Hrvatskoj, Letoniji, Estoniji i Slovačkoj, koje najviše zaostaju u vakcinaciji.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина