Plaže prazne: Umjesto gostiju u Crnu Goru stižu otkazi rezervacija

  • 10.06.2020. 07:31

Iako smo kalendarski na pragu ljeta, ljetnje sezone na Barskoj rivijeri nema ni na pomolu.

Zbog pandemije predsezone ove godine nije ni bilo, a sudeći po otkazivanju rezervacija, ni druga polovina juna, kao i juli neće biti mnogo bolji.

Ako se napravi presjek posjećenosti plaža na Crnogorskom primorju za 9. jun- u jednoj riječi – prazne, iako je sunčan i lijep dan.

Zakupac plaže u Čanju Milan Babović kaže da je ovo nezapamćena slika pored mora u ovom turističkom mjestu.

- Turista nema. Nema nigdje nikoga. Plaže su u pripremi. Plažni barovi nisu otvoreni, a ni ugovori sa Morskim dobrom nisu obnovljeni, niti potpisani - kaže Babović.On se nada da bi prve turiste mogli imati u prvoj dekadi jula.

- Granica sa Srbijom još nije otvorena što mi u Crnoj Gori i te kako osjećamo. Otkazali su dolaske i Poljaci, Slovaci, Česi - navodi Babović dodajući da je njegova porodica godinama imala ugovore sa sindikatima Kolubare i MUP a Srbije, međutim , zbog aktuelne situacije, ti ljudi ove godine ne dolaze u Čanj već ljetuju u Grčkoj.

Ništa bolja situacija nije ni na drugom dijelu Barske rivijere prema Ulcinju. Na Velikom Pijesku plaže su takođe, prazne.

- Nema nigdje nikoga. Jednostavno nema ljudi. Ni ugostiteljski objekti se ne otvaraju. Nema rezervacija. Prvu rezervaciju imamo za 8. avgust - kaže vlasnik „Deusa“ Dino Radović, dodajući da zabrinjava i ne baš popularan rejting Crne Gore na zapadnom tržištu.

Mala plaža u Ulcinju u ovo doba prethodnih godina vrvila je od kupača. Međutim, ovih dana plaža je sablasno prazna.

Neznatan broj turista, uglavnom iz Njemačke, odmara se na Velikoj plaži u Ulcinju i na Utjehi.

Što se tiče hercegnovske rivijere, plaže su uglavnom spremne za goste, ali još prazne. Istini za volju, ni vrijeme ne ide na ruku kupačima. Ovih dana je bilo kiiše, danas je temperatura mora samo 20 stepeni. U Herceg Novom je zvanično registrovano oko 700 gostiju. U Institutu Igalo boravi njih 500, uglavnom korisnika fonda zdravstva Crne Gore i penzionera.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.