Petrinja: Sedmoro mrtvih, 26 povrijeđenih

  • 29.12.2020. 18:28

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6,2 stepena po Rihteru je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

Prema najnovijim informacijama sedmoro je poginulih: 12-godišnja djevojčica u Petrinji, 20-godišnji mladić iz jedne kuće, djed iz druge te otac i sin iz iste kuće u Majskim Poljanama kod Gline.

Nezvanično se saznaje, da je preminula još jedna osoba u Majskim Poljanama, dok je osoba koja se borila za život, takođe podlegla povredama.

Kuća u kojoj su poginuli otac i sin potpuno je sravnjena sa zemljom.

Ekipa ATV-a se odmah uputila Petrinji, i trenutno se nalazi na licu mjesta.

Kako saznajemo, u Petrinji je nestalo struje, a pripadnici vatrogasne brigade, policijski službenici ali i vojska, i dalje obilaze ruševine.

Na terenu je i veliki broj građana, koji pomažu u čišćenju ruševina.

Jedina svjetla koja se mogu vijesti u Petrinji su baterijske lampe i kamera TV ekipa, te rotacije hitnih službi, policije i vatrogasaca.

Na putu do Petrinje, ekipa ATV-a, je primijetila ljude u automobilima koji zbog straha su napustili svoje domove i noć čekaju na parkinzima i čistinama u čijoj blizini nema građevinskih objekata.

Kako nezvanično saznajemo, trenutno je 26 povrijeđenih osoba.

Vojska, policija i mještani cijelu noć će provesti na terenu.

Ulice gotov da nisu prohodne. 

Trenutno rade na uklanjanju štete koju je načinio zemljotres, ali isto tako budnim okom prate, da li ispod ruševina ima neko.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина