Kokain

Pet vojnika Hrvatske vojske pozitivno na drogu

  • Извор: Индекс
  • 19.07.2021. 20:21

Četvorica specijalaca i pripadnika Komande za specijalne snage bila su pozitivna na drogu, javlja večeras Dnevnik Nove TV. Kako nezvanično saznaju, radi se o kokainu. Testirali su ih bez najave, ali i ciljano.

U jednoj drugoj akciji pozitivan je još jedan pripadnik vojne policije koji je radio na osiguranju većine događaja - uz sam vojni i državni vrh. Saznaje se i da je duže vrijeme bio pod povećalom. Slučajevi zasad nisu povezani. Protiv svih će biti pokrenut pravni postupak, potvrđuju Dnevniku Nove TV u Ministarstvu obrane.

"Oružane snage redovno provode nadzore postrojbi po pitanjima sprovođenja propisa i poštivanja vojne odgovornosti. (...) Slučajevi upotrebe opojnih sredstava će se, kao i do sada, krivično procesuirati, ali i dati nadležnom državnom tužilaštvu na postupanje. Za korištenje droga u OSRH i dalje vrijedi načelo nulte tolerancije", poručili su.

Sve se odigralo u proteklih nekoliko sedmica. Jesu li drogu unosili u kasarnu i konzumirali u službenim prostorijama ili izvan nje, koliko dugo, ali i o kojim količinama je riječ - službeno niko ne otkriva. Zasad nema potvrde jesu li imali pomagače, te je li netko od njih drogu krijumčario u vojnim krugovima.

Jednom od vojnika, javlja Dnevnik Nove TV, i otac je časnik u oružanim snagama.

Тагови: