Rektor Cetinjske bogoslovije

Perović: Imamo i nove razloge za litije, javnost će biti upoznata

  • 09.06.2020. 13:45

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović izjavio je da će litije, koje je najavio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, od nedjelje, 14. juna, biti organizovane uz poštovanje svih procedura koje se odnose na javna okupljanja, kao i svih mjera zdravstvene zaštite.

Perović je rekao da će na litijama biti poštovane sve mjere, kao i na jučerašnjem mirnom građanskom protestu u Podgorici, te na proslavi Dana državnosti prije desetak dana.

"Crnogorsko društvo očigledno funkcioniše i javna okupljanja se održavaju i na drugim mjestima, kao što su diskoteke i gradilišta. Ni mi nećemo organizovati litije izlazeći iz takvih okvira", naveo je Perović za "Sputnjik".

Perović kaže da su razlozi za održavanje litija više nego očigledni.

"Nema nikakvog pomaka, ne samo po pitanju promjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, već i po pitanju pregovora. Svi oni razlozi koji su nas motivisali na litije stoje, a čak su se pridružili i neki novi, ali o tome ćemo obavijestiti javnost detaljnije u narednim danima", poručio je Perović.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић