Gojko Perović

Paroh cetinjski: Braća u Crnoj Gori zajedno da se pomole

  • 24.01.2020. 11:16

Paroh cetinjski protojerej-stavrofor Gojko Perović pozvao je Cetinjane koji su na skupu podržali sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti da dođu u Cetinjski manastir i zajedno se pomole sa svojom braćom.

"Molimo našu braću koja su išla drugim ulicama da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama jer nema nama molitve bez njih", poručio je otac Gojko koji se velikom broju okupljenih vjernika u Cetinjskom manastiru sinoć obratio besjedom.

Otac Gojko, koji je i rektor Cetinjske Bogoslovije, rekao je da moli Boga da prva litija koja bude krenula ulicama iz Cetinjskog manastira bude zajedno sa njima, prenosi Radio Svetigora.

"Da se zajednički pomolimo Bogu sa svojom braćom Cetinjanima, jer nema nama molitve bez njih niti ima njima Crne Gore bez nas", rekao je paroh cetinjski.

Prethodno je Njegovo preosveštenstvo episkop dioklijski Metodije služio moleban Presvetoj Bogorodici u Cetinjskom manastiru, uz sasluženje sveštenstva.

Na Cetinju je u srijedu, 22. januara organizovan skup kojim je podržan sporni zakon i otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Nakon što je crnogorski parlament krajem prošle godine donio sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji predstavlja udar na SPC, u crnogorskim gradovima uslijedili su molebani i litije u kojima su hiljade vjernika iskazale otpor prema Zakonu.

Litije su predvođene sveštenstvom SPC u Crnoj Gori, a podrška im je pružena i u Republici Srpskoj i Srbiji.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.