Granična policija odbila da ga pusti

Pakistanac danima na ničijoj zemlji, zarobljen u Zagrebu

  • 04.02.2019. 21:04

Državljanin Pakistana doletio je iz Beograda u Zagreb, na aerodrom „Franjo Tuđman“. Granična policija odbila ga je pustiti u Hrvatsku i otad je na ničijoj zemlji. U Hrvatsku ne može, iz Hrvatske ne želi.

Tako barem kaže policija. Dva međusobno izvora portala Index kažu da je Pakistanac na aerodromu već četiri dana. I da se igra žmurke s policijom. Pokušavaju ga deportovati iz Hrvatske, ali im to nikako ne uspijeva. Doputovao je iz Beograda letom Er Srbija, koja ga je prema međunarodnim sporazumima dužna vratiti natrag.

"Pristane otići, nabave mu kartu za Beograd, a on se u zadnji trenutak predomisli", kaže izvor sa zagrebačkog aerodroma.

Državljaninu Pakistana odbijen je ulazak u Hrvatsku. Policija tvrdi da nije zatražio azil.

"Obavljenom graničnom kontrolom nad pomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uslove namjeravanog boravka u Republici Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć", poručili su iz MUP-a.

Pakistanac se već danima nalazi na aerodromu u prostoru za zadržavanje. Policija nije željela odgovoriti je li tražio advokata i jesu li mu omogućili pravnu pomoć.

Prema izvoru s aerodroma, Pakistanac se nalazi u odvojenoj prostoriji s ležajem. Puštaju ga napolje samo u vrijeme kada bi se trebao ukrcati na let za Beograd, a kada to odbije, vraćaju ga nazad. Policija ga može i silom ukrcati u avion, ali Er Srbija mora poslati čuvara koji će ga pratiti na letu.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок