Otac Dragan: Da li je molitva zabranjena?

  • 07.05.2020. 22:03

Arhijerejski namjesnik beranski protojerej-stavrofor Dragan Ristić je, povodom poziva beranskom sveštenstvu na informativni razgovor u policiju u vezi sa đurđevdanskom litijom, poručio vlastima da se izjasne da li je molitva u Crnoj Gori zabranjena.

On je pojasnio da je litija koja je za Đurđevdan prošla ulicama Berana održana u periodu od nekoliko časova ranije nego prethodih godina upravo kako bi izbjegli masovna okupljanja građana i kako bi bile ispoštovane mjere suzbijanja virusa korona koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za sprečavanje širenja zaraznih bolesti.

Ristić je za radio "Svetigoru" rekao da je, upros svemu, beransko sveštenstvo dobilo pozive na informativni razgovor u Centar bezbjednosti, te da je službeno osoblje postupilo ljubazno i korektno i da su samo uzete izjave sveštenika.

Povodom navoda da će državno tužilaštvo pokrenuti istragu zbog jučerašnje litije u Beranama, otac Dragan kaže da nema ništa protiv da do toga dođe ukoliko tužilaštvo nađe nešto sporno.

"Mi se ne plašimo jer, kao što je Hristos rekao, nismo od ovoga svijeta, pa neka onda i oni svoje sudove daju da vidimo o čemu je riječ i je li molitva u Crnoj Gori zabranjena", poručio je otac Dragan.
 

Тагови: