Dezinsekcija

Osječke vlasti zatražile od Vlade 660 hiljada evra zbog najezde komaraca

  • 18.06.2019. 19:53

Osječke gradske i županijske vlasti zatražile su od Vlade Hrvatske pet miliona kuna /oko 660.000 evra/ za dezinsekciju, zbog jedne od najintenzivnijih najezdi komaraca sa kojom je ovo područje suočeno.

Nakon sastanka osječke gradske uprave i župana Ivana Anušića upućen je dopis Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću od kojih se traži hitna finansijska pomoć iz budžeta, prenosi Hina. 

Anušić je u dopisu istakao da je alarmantna količina komaraca koji dolijeću iz netretiranih područja van granica Osijeka, te da situacija na terenu zahtijeva hitno reagovanje. 

U dopisu je navedeno da je na području Osječko-baranjske županije od aprila do oktobra kvalitet života stanovnika značajno ugrožen. 

Osječke vlasti podsjećaju da je ranijih godina na području županije zabilježena i prisutnost tigrastog komarca, što sada nosi potencijalnu opasnost za pojavu Zika i drugih virusa. 

"Najezde komaraca utiču i na razvoj turizma i stočarstva, naročito na ruralnim područjima koja nisu tretirana", navedeno je u dopisu.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.