Olujni vjetar pravio haos po Zagrebu: Vatrogasci bez predaha čitav dan VIDEO

  • 12.05.2019. 21:37

Nema kvarta u Zagrebu u kojem danas, zbog posljedica vjetra koji hara metropolom gotovo cijeli dan, nisu intervenisali zagrebački vatrogasci.

Od novozagrebačkih naselja Travnog, Utrina i Savskog Gaja, preko Savice, Knežije, Trešnjevke i centra pa sve do Vrapča, Podsuseda i Črnomerca te Granešine i Bukovca zabilježeno je preko 20 intervencija.

Zbog jakog vjetra koji je porušio stabla, vatrogasci su imali najviše intervencija. Ali, osim uklanjanja stabala s saobraćajnica koji su ometali saobraćaj, kao i prolaznike u pješačkoj zoni, a jedno stablo je čak palo i na dječji tobogan ali srećom bez posljedica, vatrogasci su tokom proteklih pet sati skidali i odvaljene crijepove s krovova te fasade s objekata.

Ali, neki od potrganih crijepova još su i dalje opasnost s obzirom na vjetar praćen kišom koji neumorno duva pa vatrogasci ne uspijevaju odraditi posao.

Nema kvarta u Zagrebu u kojem danas, zbog posljedica vjetra koji hara metropolom gotovo cijeli dan, nisu intervenirali zagrebački vatrogasci.

Uklanjali su i potrgane tende, ali i antene koje su "prijetile" prolaznicima, a gasili su i požar kontejnera za smeće, kao i napuštenih objekata. U cijelom tom vjetrovitom metežu vatrogasci su pružili intervenciju i stanarima na Malešnici te u novozagrebačkom naselju Utrine, a kojima su otvarali vrata stanova, odnosno balkona koje je zalupio vjetar.

Jak vjetar duvao je i u Karlovcu gdje je iščupao ogromno stablo koje je zatim palo na parkirane automobile. Jedno je vozilo manje, dok su druga dva prilično uništena, javlja KAportal.

 

Тагови: