Međumurska policija pretražila sve van kuće

Oglasila se policija: Nismo ni sumnjali da se nešto dogodilo u kući

11:41, 18.02.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Međimurska policija oglasila se o slučaju pronalaska tijela u zamrzivaču u kući u selu Palovec.

Tvrde da su nakon dojave o nestanku Jasmine Dominić pretražili kuću i njenu okolinu.

"Policija je pregledala kuću 2005. godine. Bili smo više fokusirani na prostor van kuće, čak i na okolna mjesta, tada nismo imali indicija da se nešto moglo dogoditi u kući. Mi smo od početka svaku informaciju o nestanku ispitivali, imali smo i poligrafska testiranja. Suzili smo krug osumnjičenih na jednu osobu", saopšteno je iz Međimurske policije.

Opravdanja o nestanku Jasmine bila su da je otišla na brod, da je u inostranstvu, govorili su čak i da se javljala. Više članova porodice policiji je davalo takve informacije.

"Davali su izjave, poligrafska testiranja odagnala su nam sumnje na zločin u kući", kažu u policiji.

Na pitanje ko je nestalu Jasminu posljednji put vidio policija nije mogla da da odgovor. Govoreći o mogućnosti da su ostali učestvovali u prikrivanju krivičnog djela  policija kaže da će sve istražiti do kraja.

"Nakon obdukcije znat ćemo još više informacija kao i o tome u kakvom je stanju tijelo. Ne možemo zasad ništa tvrditi o tome je li tijelo cijelo vrijeme bilo na istom mjestu ili je prebacivano. Sigurno znamo da je tijelo žensko, a sumnjamo da je riječ upravo o nestaloj Jasmini", dodaju u policiji.

Policija nije željela da otkrije ko im je dojavio informaciju o tijelu u zamrzivaču.