Protesti u Podgorici

Odupri se - nema vremena za čekanje

  • 01.06.2019. 21:52

U centru Podgorice, ispred zgrade državnog tužilaštva, večeras je održan 13. po redu protest "Odupri se" sa kojeg su pozvani građani iz cijele Crne Gore da im se pridruže, "jer više nema vremena za čekanje".

Poslanik Socijalističke narodne partije Danijela Pavićević, čiji je brat ubijeni vlasnik dnevnih novina "Dan" Duško Jovanović, rekla je da su njegove ubice znale da će biti zaštićene i da je to jedan od razloga što taj zločin nije razjašnjen ni poslije 15 godina. 

"Nalogodavci i počinioci tog ubistva neće biti otkriveni dok je ove vlasti, ali će doći vrijeme kada će i oni biti kažnjeni", rekla je Pavićevićeva. 

Građanski aktivista Vasilije Miličković, koji je i privatni preduzetnik, tvrdi da vrh sudske vlasti njegove prijave drži u fiokama, ali da će učiniti sve da "sruši" državnog tužioca Ivicu Stankovića i specijalnog državnog tužioca Milorada Katnića. 

"Poslao sam 14 pitanja Dušku Markoviću, ali ni na jedno nije odgovorio. Ukoliko ne govorim istinu spreman sam da idem u Spuž", poručio je Miličković. 

Predstavnica obespravljenih majki sa troje i više djece, kojima su oduzete nadoknade, Vera Drinčić naglasila je da je medicinski mantil morala da zamijeni poslom čuvanja stoke. 

"Iako su naši protesti okupile majke svih vjera, vlast nas je ignorisala i na nas se nije okrenula ni kada smo štrajkovali glađu", rekla je Drinčićeva. 

Okupljeni građani potom su otišli u protestnu šetnju pored državnih institucija u Podgorici. 

Večerašnjem 13. protestu "Odupri se" prisustvovali su lideri, funkcioneri i poslnici Demokratskog fronta, Demosa, Demokrata i SNP-a.