Zbog pogibije majke i sina

Određen pritvor vozaču skutera

  • 26.07.2018. 07:42

Sudija za istrage Osnovnog suda u Ulcinju Amir Đogaj odredio je u srijedu pritvor vozaču skutera Srđanu Daniloviću nakon tragedije u kojoj su život izgubili majka, Zejnepa Izahiri (35) i desetogodišnji J. I. 

Teške tjelesne povrede zadobila je kćerka J. I. (14) koja ima prelom butne kosti i kosti lica. Ona je nakon medicinskog zbrinjavanja u Opštoj bolnici Bar, zbog prirode povreda upućena na dalje liječenje u Klinički centar Podgorica. Dok je otac djece P. I. (36) zadobio lakše tjelesne povrede, ali je u stanju šoka nakon tragedije.

Nakon što su saslušani vozači skutera i turističke brodice "Suka 2", koji je prevozio turiste od Male do Velike plaže, Daniloviću koji je upravljao skuterom tužilac Osnovnog tužilaštva u Ulcinju Vladimir Savović odredio je tužilačko zadržavanje do 72 sata. Tužilac je Daniloviću na teret stavio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

"Sudiji za istrage uputio sam prijedlog za određivanje pritvora ", kazao je tužilac Savović.

Na pitanje da li je Danilović imao licencu Lučke kapetanije Bar za upravljanje skuterom, tužilac je odgovorio da je u iskazu tužilaštvu naveo da je polagao u Lučkoj kapetaniji Bar što će se tokom prikupljanja dokaza i provjeriti.

Vlasnik skutera na plaži u blizini hotela "Otrant" je firma Aqua sport. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti" vlasnik ove firme je hrvatski državljanin.

Vlasniku brodice nakon saslušanja nije određeno tužilačko zadržavanje. Prema saznanjima,on je on upravljao brodicom, te da je imao sva potrebna dokumenta i licence. Prema prvim rezultatima uviđaja na njegovoj strani ne postoji krivica. Ipak konačnu riječ - kako je došlo do sudara na moru daće vještaci. Nadležni su u utorak poslije podne pregledali brodicu i skuter.

"Novostima" je rečeno od izvora bliskih istrazi da se nesreća dogodila na moru kada se takozvana "banana" sa turistima, koju je vukao skuter, bukvalno zakucala u turistički brod "Suka 2", koji je prevozio turiste. Niko od turista i posade brodice nije povrijeđen.

Uz policiju, inspektore Lukče kapetanije, službenike Uprave pomorske sigurnosti, na mestu tragedije u utorak je došao i nacionalni istražitelj pomorskih nezgoda iz Podgorice. On je dao preporuke nadležnim službama da po hitnom postupku izvrše kontrole korišćenja, izdavanja i upotrebe skutera na crnogorskoj obali.

Članovi porodice Izahiri su državljani Slovenije i u Ulcinju su bili na ljetovanju koje je završeno velikom tragedijom. Oni su tog kobnog dana iznajmili "bananu" koju vuče skuter kojim je upravljao Danilović. Tragedija se dogodila na otvorenom moru u sudaru sa brodicom koja prevozi turiste u utorak oko 14 časova, na početku Velike plaže u Ulcinju, naspram hotela "Otrant".

"Porodica se nalazila na "banani". Kako je došlo do sudara brodice dugačke oko 12 metara na kojoj su bili turisti i "banane", utvrdiće istraga kojom rukovodi nadležni tužilac", rekao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.