Izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice

Određen jednomjesečni pritvor vozaču kamiona

  • 08.06.2019. 21:35

Županijski sud u Sisku odredio je jednomjesečni pritvor vozaču kamiona Ivi Filipoviću, koji je na odmorištu auto-puta kod Novske izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice, a dvije žene su teško povrijeđene.

 Sud je mjeru istražnog zatvora odredio na prijedlog tužilaštva zbog krivičnog djela izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju, za šta je predviđena kazna od tri do 15 godina zatvora. 

Hrvatski mediji prenose da je Filipović porijeklom iz Tuzle, da ima 40 godina iskustva kao profesionalni vozač, te da je vozio za preduzeće "Marin promet". 

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke saopštili su da se teška saobraćajna nesreća dogodila juče kada je vozač kamiona, zagrebačke registracije, ušao na odmorište auto-puta neprilagođenom brzinom i udario u automobil zagrebačkih registarskih oznaka. 

Kamion se potom nastavio dalje kretati kroz prostor benzinske pumpe, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju ženu, koje su od siline udarca teško povrijeđene, nakon čega je udario u dvije 14-godišnjakinje, koje su preminule. 

Teretno vozilo je potom udarilo u parkirani automobil registracija BiH i sletjelo na travnatu površinu, gdje se zaustavilo.

Тагови:
  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.