Odbornik iz Splita organizuje bacanje čvaraka na srpsko-hrvatskoj granici zbog migranata

12:40, 09.03.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Martin Pauk, gradski odbornik iz Splita, je na svom Fejsbuku objavio kako se organizuje bacanje čvaraka i slanine na granicu.

Jasno, riječ je o njegovom pokušaju humora u kom aludira na činjenicu da je većina migranata i izbjeglica muslimanske vjeroispovijesti, piše Index.hr.

- Koja je razlika između filmskog psa Lesija i ilegalnog migranta? - Lesi se na kraju ipak vrati kući - napisao je u opisu događaja Pauk.

- Blagoslov državne granice čvarcima, slaninom, šunkom i kobasicama. Budući da nacionalna politika nema hrabrosti da podigne žicu i ogradu da nas odbrani, uzimamo stvar u svoje ruke. Ponesite što više suhomesnatih proizvoda svinjskog porekla za obranu granice. Bonus bodovi za svakoga ko dovede živu domaću svinju, one će biti drugi red obrane - šegačio se Pauk na Fejsbuku.

Martin Pauk je u splitsko gradsko veće ušao na listi Mosta, ali ih je u međuvremenu napustio i postao član Neovisnih za Hrvatsku. Tamo je ostao i nakon odlaska Zlatka Hasanbegovića.

Na izborima za EU parlament, posljednjim u kojima je učestvovao, Pauk je dobio 242 preferencijalna glasa. U javnosti je često tema zbog svojih ekstremnodesnih stavova.