"Divlji zapad" u Zagrebu

Obračun romskih porodica pištoljima

  • 13.09.2018. 11:55

U masovnoj pucnjavi do koje je došlo u srijedu uveče u zagrebačkom naselju Vukomerec nije povrijeđena ni jedna osoba, a sedam ih je uhapšeno.

Zagrebačka policija dobila je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dvije porodice i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Ražić novinarima govoreći na licu mjesta, prenosi Hina.

On je potvrdio da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom niko nije povrijeđen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpjelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi direktno preko puta osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima, zbog čega je cijelog dana naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i prijetnji bilo je, tvrde, i ranije.

Jutarnji list je prenio da je najmanje 30 metaka ispaljeno u obračunu dvije sukobljene romske porodice u Porečkoj ulici u zagrebačkom naselju.

"Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražićemo sve navode i sukob tih dvaju porodica. Navodno se radi o nekim nerješenim odnosima, finansijskim potraživanjima. Ali, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih porodica postoji i u toku je rješavanje situacije i razrešavanje događaja", rekao je.

U dijelu Porečke ulice gde je došlo do pucnjave još uvijek je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila. Mjesto događaja posjetio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji nije želio da daje izjave novinarima, već je poručio kako je sreća što niko nije povrijeđen i apelovao da se policija pusti da radi svoj posao.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?