Bogoljub Karić

Novinarima dati veće plate i omogućiti beneficirani staž

  • 04.07.2018. 17:09

Lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić smatra da bi medije trebalo osloboditi plaćanja PDV-a, a novinarima omogućiti beneficirani radni staž i veće plate.

"Odavno smatram da su novinari elita našeg društva, ljudi koji se bave najplemenitijim i istovoremeno najtežim i najopasnijim poslom", rekao je Karić.

On je naglasio da je potrebno novinarima vratiti status "sedme sile" koji su izgubili, smatra, ne svojom krivicom, već krivicom političkih sila koje vladaju od pedesetih godina. 

"Kao iskusan čovek, koji se više od pet decenija bavim biznisom, i kao vlasnik BK televizije i čuvenih magazina Profill, Dama, Jefimija, smatram da postoje i politički i ekonomski uslovi da srpski novinari postanu ono što odavno zaslužuju, da budu odlično plaćeni, zaštićeni i poštovani", kaže Karić. 

On je naveo da očekuje da se novinarska udruženja i relevantne institucije uključe i konsultuju oko rada na medijskoj strategiji, kako bi se pripremio zakon koji može da garantuje beneficirani radni staž, redovne plate, oslobođenje od PDV-a medijskih kuća... 

"Tako ćemo zatvoriti usta svima koji govore da nema slobode medija u Srbiji. Bićemo svetionik za sve države kako treba da se odnose prema novinarima. Ugledni urednici, kolumnisti i istraživači treba da budu plaćeni kao vrhunski menadžeri u kompanijama", ističe Karić. 

On je dodao da su novinari i medijske kuće neophodni za podršku ekonomskoj revoluciji, vraćanju porodičnih vrijednosti i patriotizmu. 

"Moja poruka svim vlasnicima kapitala je, ako su novinari dobro plaćeni mozak će im raditi svjetlosnom brzinom. Biće oslobođeni milion svakodnevnih briga, od toga kako da plate račune ili šta da kupe djeci kod kuće. Novinari koji promovišu istinske vrijednosti demokratskog društva moraju da budu vrednovani", naglašava Karić.