Nikšić

Novi protest protiv vlasti Mila Đukanovića

  • 02.03.2019. 17:23

U Nikšiću je danas održan novi protestni skup protiv vlasti crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića pod sloganom "Gotov je. Ne boj se!".

Sa protesta, koji su organizovale opozicione stranke Demokrate, Demos i Crnogorska, zatražene su sistemske promjene u Crnoj Gori. 

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da će iz Nikšića krenuti "ekonomska i moralna obnova Crne Gore". 

On je rekao da je Nikšić prije Đukanovićeve ere bio industrijski grad - jedan od najvećih izvoznika u tadašnjoj SFRJ, a danas je grad koji izvozi mlade obrazovane ljude koji kupuju kartu u jednom smjeru. 

Bečić je istakao da je ključna stvar u danima koji dolaze jedinstvo nezadovoljne, većinske i građanske Crne Gore koja traži sistemske promjene. 

"Nećemo nikakvu rekonstrukciju Vlade kao 2016. godine, već pad ove i izbor nove vlade koja bi stvarala uslove za poštene izbore, a koju ne može da vodi DPS", naglasio je Bečić. 

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić poručio je da je "svima jasno da sistem puca iznutra - po svim šavovima, a da paralelno traje nepodnošljiva lakoća vlasti da sve prikaže normalnim". 

"Odbijaju mirnu tranziciju i sve je praćeno nepodnošljivom lakoćom laganja", rekao je Lekić. 

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević istakao je da su "pobunjeni crnogorski građani ustali protiv kupovine glasova na izborima i protiv zloupotrebe institucija". 

On je istakao da su promjene nužne ako žele da grade savremeno društvo u kojem će vladati pravda i čiji temelj će biti sloboda. 

"Poruka hrabrosti, slobode i dostojanstva treba da dođe do svakog crnogorskog građanina. Zato, danas iz Nikšića jasno poručujemo - Ne boj se, pridruži nam se, pobijedićemo", rekao je Pavićević. 

Okupljeni su se nakon završetka skupa i protestne šetnje nikšićkim centrom uputili za Podgoricu, gdje će se od 18.00 časova pridružiti četvrtom građanskom protestu "Odupri se 97.000".

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм