Otac ih prvo otrovao

Novi detalji monstruoznog ubistva troje djece u Zagrebu

  • Izvor: vecernji.hr
  • 25.09.2021.17:17

U zagrebačkim Mlinovima gdje je prošle noći muškarac ubio svoje troje djece i dalje vlada šok.

Policija i brojni novinari su ispred urbane vile gdje se noćas dogodio nezapamćeni zločin o kojem hrvatski mediji saznaju nove detalje.

Kako nezvanično saznaje "Vecernji.hr", otac svoje troje djece prvo otrovao tabletama, a potom ih je ugušio jastukom nakon što su počela da se bude.

Bivša supruga je na službenom putu u Dubrovniku. Nakon što je počinio zločin muškarac je pokušao da se ubije tabletama ili otrovom, pa je prevezen u bolnicu. Kako se nezvanično saznaje probudio se i svjestan je svega što je učinio.

Hrvatski mediji prenose i da je scena na mjestu zločina bila jeziva - nakon što ih je ubio otac je posložio igračke oko djece. Takođe saznaju da su policajci ostali u šoku zatečenim prizorom.

Muškarac je često viđan u kafiću u zagrebačkim Šestinama, a navodno je bio u vezi sa manekenkom. Prije dolaska novinara u zagrebačke Mlinove, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević zajedno sa predsjednikom GČ Podsljeme Krešimirom Kompesakom došao je na mjesto događaja. U međuvremenu se o svemu oglasila zagrebačka policija.

"Danas, 25. septembra oko dva sata u Centru, u Mlinovima, nakon informacija o najavljenom samoubistvu primljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece, dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Uviđaj je sproveden, a kriminalističko istraživanje je u toku", stoji u saopštenju, prenosi "Blic.rs".

Podsjetimo, kako saznaju hrvatski mediji, djecu je ugušio Harald Kopic, austrijski državljanin koji živi i radi u Zagrebu. 

Roditelji djece navodno su bili rastavljeni, a otac je finansijski konsultant koji je radio u nekoliko uglednih austrijskih kompanija i ima svoju konsultantsku firmu u Beču.

U Facebook statusu on je navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerke. Naveo je kako je u posljednjih godinu i po dana pokušavao da se vrati na posao, pominjao je "braću iz masonske lože" koja nisu htjela da mu pomognu...

Tagovi: