Hrvatska

Novi detalji krvoprolića kod Slavonskog Broda: Komšije tvrde da je sin je ubio oca

09:37, 23.02.2021.
Jutros, nešto prije pet sati, u porodičnoj kući u Ruščici, nedaleko Slavonskog Broda dogodilo se ubistvo.

Prema prvim neslužbenim podacima, čini se kako je riječ o porodičnoj tragediji.

– Jutros, u 5 sati, u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske od strane centra 112 zaprimili smo dojavu kako je u Ruščici došlo do sukoba između dvije osobe. Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, gdje su u prostorima kuće pronašli tijelo (1965. godište). Nedugo potom u blizini su pronašli i uhapsili mlađu mušku osobu (2000. godište), za koju se sumnja da je počinila kazneno djelo ubistva – istakla je portparolka Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Za sada nema informacija o tome što je moglo uzrokovati ovu tragediju.

– Ono što u ovome trenutku možemo reći je da policija u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom provode kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti poznato više detalje – dodala je.

Iako komšije govore o tome kako je sin ubio oca i to hladnim oružjem, zbog zaštite istrage u ovom trenutku policija ne izlazi sa podacima o tome je li ubistvo izvršeno vatrenim ili nekim drugim oružjem.

– Znam ih iz viđenja. Jutros kada sam išao u trgovinu vidio sam policiju i hitnu, ali nisam se zadržavao. Tragedija je to – kazao je za SBplus jedan od komšija.