Crna Gora

Nova pravila za taksiste, moraće da imaju uniformu i istaknutu legitimaciju

  • 21.07.2019. 18:36

Taksi udruženja u Crnoj Gori moraće u vozilima da imaju na vidno istaknutom mjestu taksi legitimaciju, a vozači će morati da imaju i posebnu radnu odjeću, predviđeno je izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Ove novine uvode se kako bi se uklonila nelojalna konkurencija i suzbila siva ekonomija u toj djelatnosti, prenose Vijesti.

U Ministarstvu pomorstva i saobraćaja navode da su nova zakonska rješenja pripremili nakon što su taksi prevoznici zahtijevali od vlade uklanjanje nelojalne konkurencije mjere protiv sive ekonomije.

"Najvažnije izmjene i dopune se odnose na dokumentaciju koja se mora nalaziti u vozilu prilikom obavljanja auto taksi prevoza. Ovdje je posebna pažnja posvećena dokumentaciji kojom se dokazuje da je vozač zaposlen i prijavljen kod auto taksi prevoznika. Obavezno je posjedovanje taksi legitimacije vozača koja mora biti istaknuta na vidnom mjestu u vozilu. Uz to, dat je pravni osnov za propisivanje radne odjeće za vozače kako bi izbegli situacije da pojedini auto taksi prevoznici narušavaju ugled uzornim kolegama i Crnoj Gori kao prepoznatoj turističkoj destinaciji", navode u Ministarstvu.

Još jedna od novina biće i uvođenje usluge "rent a car" sa vozačem, koji će moći da se obavlja samo putničkim vozilom visoke klase, odnosno luksuznim putničkim vozilom mlađim od šest godina, čija je kataloška vrijednost veća od 30.000 evra.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.