Bili u pratnji patrijarha Irineja

"Noćni vukovi" zadržani u policiji na Cetinju

  • 16.10.2018. 07:22

Četvorica pripadnika moto-kluba "Noćni vukovi Crne Gore", koje je juče privela crnogorska policija, bila su pet časova zadržana u prostorijama Centra bezbjednosti Cetinje.

Policija je privela vođu "Noćnih vukova" Vukomana Bulatovića, njegovog zamjenika Željka Vukčevića, sekretara kluba Željka Obradovića i člana Gorana Tijanića, koji je istovremeno i službenik Mitropolije crnogorsko-primorske. 

Bulatović je za portal "IN4S" rekao da su se "Noćni vukovi", na poziv Mitropolije, pridružili pratnji Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i patrijarha antiohijskog i sveg Istoka Jovana Desetog, koji je doputovao u posjetu Crnoj Gori, dodavši da su to radili i u ranijim situacijama kada su visoki crkveni velikodostojnici dolazili u Crnu Goru. 

"Uredno smo se javili policijskom obezbjeđenju i nikakvih problema nije bilo sve dok nismo stigli na Cetinje. Tada smo nas četvorica, po nalogu načelnika cetinjske policije Miloša Vučinića, privedeni u prostorije Centra bezbjednosti, gdje smo zadržani od 10.00 do 15.00 časova", kaže Bulatović. 

On je naveo da su lokalni policajci bili korektni i da su uzeli izjave. "Raspitivali smo se zašto pratimo patrijarhe, valjda su se uplašili da predstavljamo opasnost za njih, što je apsurd", naveo je Bulatović. 

On je istakao da privođenje "Noćnih vukova" predstavlja nepotrebnu neprijatnu situaciju. "Uzrok je ili želja načelnika cetinjske policije da se dokaže nadležnima ili njegova neobaviještenost", rekao je Bulatović. 

Prema njegovim riječima, "Noćni vukovi" su jedina organizacija koja je "opasna" po Crnu Goru, zbog ljubavi prema svojoj državi, prema svom narodu, prema pravoslavlju i prema Rusiji. 

"Naš jedini grijeh je što se držimo amaneta Svetog Petra Cetinjskog i što neke podsjećamo da se oni ne drže toga", kaže Bulatović.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.