Zalaže se za paljenje hrama i Srba 

Nikčević: Nisam više diplomata, sama odlazim

22:54, 18.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Prvi savjetnik u crnogorskoj Ambasadi u Ankari Mirna Nikčević izjavila je, povodom vijesti da je protiv nje u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore pokrenut disciplinski postupak, da upravo piše zahtjev za opoziv.

"Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nisu. Da me (ministar spoljnih poslova Srbije) Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj Crnoj Gori. S Milom, vazda! - napisala je Nikčevićeva na svom nalogu na društvenoj mreži "Fejsbuk", prenose "Vijesti". 

Nakon desetak minuta, Nikčevićeva je napisala još jednu objavu, dodavši da se "opoziva sa funkcije". 

Ona je ranije na svom nalogu na "Fejsbuku", povodom Trojičindanskog sabora koji je održan pred Sabornim hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, napisala da bi "zapalila taj hram i sva goveda tamo". 

Ovakvu izjavu ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je kao huškačku i sramnu, a crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je protiv Nikčevićeve pokrenut disciplinski postupak. 

Nikčevićeva je "Vijestima" ranije rekla da joj je "podvaljeno" i da od države očekuje da je zaštiti. 

Mitropolija crnogorsko-primorska je u subotu, 15. juna, organizovala Trojičindanski sabor pred Sabornim hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici kao znak protesta zbog predloženog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa oduzimanje imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.