Crna Gora  

Nekretnine najviše kupuju Rusi i Turci 

  • 26.07.2019. 09:08

Stranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori kupili nekretnina u vrijednosti 182,6 miliona evra, a najveći kupci bili su Rusi sa 38,9 miliona evra, zatim Turci koji su trgovali za čak 25,1 milion evra, podaci su crnogorske Centralne banke.

Od obnove nezavisnosti Rusi su najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, a taj imidž su zadržali i tokom prošle godine - kompanije i fizička lica iz Ruske Federacije su lani trgovali nekretnina za 38,9 miliona evra. 

Odmah iza Rusa su Turci, koji su u kupovinu nekretnina uložili 25,1 milion eura, što je blizu četiri puta više nego 2017. godine kada su trgovali za 6,8 miliona evra. 

Turcima su najinteresantniji Kotor, Budva, a sve više i Podgorica. 

Odmah iza turskih državljana, nalaze se državljani Srbije koji su lani trgovali nepokretnosti za 14,5 miliona evra. 

Među većim kupcima nekretnina u Crnoj Gori su i Švajcarci koji su trgovali za 13,2 miliona evra, Amerikanci 10 miliona evra, kao i Nijemci sa 9,3 miliona. 

Milionske trgovine nekretninama u Crnoj Gori ostvarili su Austrijanci i Šveđani sa po 6,3 miliona evra kupljenih nepokretnosti, Britanci sa 5,9 miliona i državljani UAE, koji su trgovali za 5,6 miliona evra vrijedne nepokretnosti. 

Nešto više od pet miliona evra za trgovinu nekretnina u Crnoj Gori su izdvojili Slovenci.  
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.