Miodrag Linta

Nastavak neprijateljske politike Kitarovićeve

14:46, 17.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je danas kao nastavak neprijateljske politike odluku predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da "i dalje ponavlja vrhunske laži" kako je devedesetih godina "izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se u Srebrenici desio genocid".

"Istorijska je istina da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Јugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj s ciljem stvaranja "velike Hrvatske" bez Srba", poručio je Linta u pisanoj izjavi. 

On je istakao da takozvani domovinski rat nije bio odbrambeni, pravedan i oslobodilački, već osvajački i zločinački rat i nastavak genocidnog rata koji je Nezavisna Država Hrvatska (NDH) vodila protiv srpskog naroda. 

"Rezultat proustaške politike jeste etničko čišćenje srpskog naroda sa podruja današnje Hrvatske, zapadne Hercegovine, zapadnokrajiških opština i Posavine, kao i brojni zločini nad Srbima i sistematskso pljačkanje i uništavanje srpske imovine", naveo je Linta. 

On napominje da sve činjenice jasno pokazuju da se u Srebrenici 1995. godine nije dogodio genocid. 

"Lažna i apsurdna priča o takozvanom genocidu u Srebrenici jeste u suštini sredstvo borbe pojedinih zapadnih centara moći i bošnjačkih političara protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda", naveo je Linta. 

Prema njegovim riječima, to jasno potvrđuje da se bošnjački političari i intelektualna elita nisu odrekli ratne politike Alije Izetbegovića i stvaranja unitarne i proislamske BiH. 

"Ako postoji zločin koji je najbliži definiciji genocida onda je to zločinačka akcija "Oluja" u kojoj je iz Krajine protjerano preko 220.000 Srba i ubijeno ili nestalo preko 2.000 Srba, kao i zločinačke akcije Hrvatske vojske i takozvane Armije BiH "Јužni potez" i "Maestral" u zapadnokrajiškim opštinama odakle je protjerano više od 120.000 i ubijeno 1.800 Srba", zaključio je Linta.