Čakovec

Nasilje u porodici: Vrijeđao ženu, pa je pretukao tavom

13:22, 14.05.2019.
Thumbnail
Opštinski sud u Čakovcu javno je objavio sadržaj nepravosnažne presude kojom se T. M. (75) iz Žiškovca proglašava krivim zbog počinjenog krivičnog djela nasilja u porodici.

T. M., koji je već pravosnažno osuđivan za nasilje u porodici, prošle godine je krajem avgusta, u porodičnoj kući vrijeđao i fizički napao svoju vanbračnu suprugu, javlja Emedjimurje.

U presudi se navodi kako je suprugu prvo vrijeđao pogrdnim riječima. Nakon toga ju je nekoliko puta udario tavom po licu, a potom i rukom, takođe u lice.

Tu nije stao, već je, nakon što ga je supruga u samoobrani odgurnula, T.M . uzeo posudu s vodom te je polio po tijelu.

Na sudu je T. M. iznio svoje viđenje sukoba.

"Istina je da smo se svađali, no ona je mene vrijeđala kao i ja nju. Nisam je udario tavom u lice jer je u tavi bio kelj, no možda sam je udario rukom u lice. Stalno je galamila na mene, tako sam je pokušao utišati", rekao je T. M. na sudu.

T. M. kažnjen je s 3.000 kuna te dodatnih 300 kuna troškova sudskog postupka. Kod izricanja kazne sud je kao olakšavajuće okolnosti uzeo djelimično priznanje počinjenog prekršaja, zdravstveno stanje okrivljenika i njegovu starosnu dob, a otežavajuće mu je bilo to što je već kažnjavan.