Humanost SPC iz Bara

Narodnim kuhinjama na Kosmetu stiglo 25 tona brašna

  • 10.12.2018. 22:29

Za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji stiglo je 25 tona brašna prikupljenih u humanitarnoj akciji koju su organizovali Crkvena opština Bar i Srpsko kulturno društvo "Slovo ljubve" iz ovog mjesta, saopšteno je iz Narodne kuhinje Eparhije raško-prizrenske "Majka devet Jugovića".

"Zahvaljujući vernom narodu koji se odazvao, humanitarna akcija je uspešno realizovana i brašno je stiglo do centralnog magacina narodnih kuhinja u Prekovcu", navodi se u saopštenju i ističe da je ovo izuzetno značajna donacija za narod na Kosmetu, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska. 

U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, nakon odluke Prištine o podizanju taksi na 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja pomoći za korisnike narodnih kuhinja Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske. 

"Povećanje takse ugrozilo je ostanak i egzistenciju Srba na Kosmetu, a kao direktna posljedica te odluke je drastično povećanje broja korisnika narodnih kuhinja", navodi se u saopštenju Mitropolije. 

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske poručili su da će humanitarna akcija za pomoć Kosovu i Metohiji, koja je pokrenuta širom Crne Gore, trajati sve dok se ne stvore uslovi za normalno snabdijevanje narodnih kuhinja Eparhije raško-prizrenske osnovnim životnim namirnicama. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.