Tuga u Bjelovaru

Napravili posljednji selfi nekoliko sati prije smrti: U požaru u vikendici poginuli nerazdvojni drugovi Luka i Mario

  • 08.06.2021. 11:49

Velika tragedija zavila je juče u crno ujutro cijeli Bjelovar u Hrvatskoj. U požaru koji je buknuo u vikendici u bjelovarskom prigradskom naselju Puričani poginula su dva mladića.

Luka M. (26) i Mario P. (27) iz Bjelovara, kolege i nerazdvojnim prijatelji, prethodno veče su okupili društvo u dvorištu vikendice.

Njih dvojica su poginuli pošto se požar u vikednici proširio dok su spavali.

Šef vatrogasne stanice u Bjelovaru, Davor Đalog, saopštio je da po dolasku ekipe, videkndica u kojoj su bili Mario i Luka bila već potpuno obuhvaćena plamenom.

– Dobili smo dojavu u 5.13  od Centra 112 o požaru vikendice u Puričanima. Dolaskom ekipe na mjesto događaja, zatečena je vikendica u razbuktaloj fazi. Pregledom objekta pronađena su dva tijela.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske županije rekli su kako uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog Državnog advokata Larisa Kerekeš, uz stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” i bjelovarskih policajaca. Uzrok požara nije još utvrđen.

Veliki prijatelji

Kako se saznaje, stradali mladići bili su dugogodišnji prijatelji, koji su zajedno pohađali Turističko-ugostiteljsku prehrambenu školu u Bjelovaru. Osim toga, Luka i Mario radili su u istoj firmi, Bjelinu. Neslužbeno se saznaje kako se jedan od poginulih mladića mijenjao za smjenu kako bi mogao da dođe na žurku u Puričanima.

Na druženju u Puričanima je, osim njih dvojice, bilo još desetak ljudi, koji su se nakon završetka žurke uputili svojim kućama. Dvojica tragično stradalih prijatelja imali su namjeru da prespavaju u vikendici i ujutro sve počiste. Komšije kažu da se tokom večeri čula muzika i da je društvo bilo veselo, a atmosfera je bila više nego pozitivna.

Davor Kudumija, najbliži komšija vikendice u kojoj su Luka i Mario stradali ispričao je da je prespavao požar.

– Sjedio sam na svojoj terasi i slušao muziku koju su puštali, jer je bila baš dobra. Negdje oko ponoći sam zaspao, a jutros nisam mogao da vjerujem šta sam čuo. Užasno. Teško mi je da pričam.

Tačan uzrok požara biće poznat nakon završetka uviđaja, a navodno će biti potrebno napraviti i DNK analizu kako bi se utvrdio tačan identitet tragično preminulih mladića pošto su leševi neprepoznatljivi.

Svi su ih voljeli

Da se radi o mladićima koje su svi voljeli, dokazuju i brojne poruke njihovih prijatelja na društvenim mrežama, za koje svi kažu da su bili kao braća.

Inače, Luka je bio odličan kuglaš, koji je 2018. osvojio drugo mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske, a iste godine obukao je i reprezentativni dres na Svjetskom prvenstvu u rumunskom Klužu, i tako postao prvi Bjelovarčanin kojemu je to pošlo za rukom u tom sportu.

– Bio mi je kao brat. Ne mogu da dođem sebi i da prestanem da plačem otkad sam čuo. Bio je tako dobar dečko, neiskvaren, pošten, iskren, pravi prijatelj. Jednostavno ne znam šta bih rekao. Znam ga od njegove šeste godine, kada je došao na kuglanu. Kolega i ja učili smo ga da kugla, vozili na takmičenja, ma strašno – riječi su koje je za hrvatski Moj portal, rekao Željko Košuti, kapetan u Kuglaškom klubu Bjelovar i prijatelj stradalog mladića.

Uviđajem isključen tehnički uzrok nastanka požara

Bjelovarsko-bilogorska policija je saopštila da je do požara na vikendici u vikend naselju Puričani kod Bjelovara došlo te noći između 3 i 5 sati. Obavljen je uviđaj, a utvrđeno je da je isključen tehnički uzrok nastanka požara.

– Policijska uprava je dojavu Centra 112 dobila jutros u 05.13. Požar su gasili pripadnici Javne vatrogasne jedinice Grada Bjelovara pri čemu su u vikendici pronašli dvije mrtve osobe.

Uviđajem je utvrđeno da je isključen tehnički uzrok nastanka ovog požara dok će se daljnjim vještačenjem utvrditi centar i uzrok požara.

Po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru danas će se obaviti obdukcija nad tijelima stradalih osoba kao i njihova identifikacija, te se preduzimaju i ostale potrebne mjere kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesrećnog događaja, stoji u policijskom saopštenju.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.