Hrvatska

Napao ženu električnom testerom i odsjekao joj dva prsta

  • 24.12.2018. 20:27

Jozo A. (81) napao je svoju suprugu Ankicu T. (70) električnom pilom za drva, prilikom čega joj je nanio povrede glave, vrata i ruke, piše portal "24sata.hr".

Kako se dodaje tokom napada Jozo je ženi odrezao dva prsta.

Još veću tragediju spriječio je sin nesrećne žene M.T. koji je provalio u zaključanu sobu kada je čuo majku kako vrišti, te je očuha izvukao iz sobe.

Sve se odigralo u selu Koritna nedaleko Đakova u subotu malo prije podneva. Ankica je odvezena u bolnicu i zadržana na odjeljenju intenzivne njege, a Jozo je uhapšen i odveden u pritvor.

Pozivajući se na izjave komšija, pomenuti portal piše da je, kada je došao sebi Jozo stalno govorio 'što sam to učinio, što sam to napravio'.

Njegov postupak šokirao je i porodicu i sve u selu, jer je, kako tvrde mještani, inače bio posve miran i neagresivan tip. Ankica mu je bila druga žena, nakon što mu je prva umrla. Oboje su imali djecu iz svojih brakova.

Upoznali su se i živjeli i radili u Austriji godinama, gdje su otišli i u penziju. Prije oko dva mjeseca vratili su se da žive u Hrvatsku. Smjestili su se kod Ankičinog sina M.T. u Koritnu.

Šta je nagnalo Jozu da uzme električnu pilu, zaključa sebe i ženu u sobu i zaprijeti joj da će je raskomadati, utvrdiće policija i daljnja istraga. PU Osječko-baranjska potvrdila je događaj, a porodica Ankice T. nije željela da komentariše događaj dodajući da su u velikom šoku.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина