DF

Nalazimo se na ivici građanskog rata, plašimo se novih hapšenja

  • 30.11.2018. 09:14

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF) su odlučili da noć i naredne dane provedu u sjedištu Skupštine Crne Gore, nakon što je policija uhapsila i sprovela u zatvor u Spužu poslanika Nebojšu Medojevića.

Medojević je uhapšen poslije ponoći pošto je napustio parlament kada je završena maratonska rasprava o Rezoluciji o Podgoričkoj skupštini. Poslanici DF su ostali u zgradi parlamenta jer sumnjaju da će policija uhapsiti i Milana Kneževića po izlasku iz zgrade Skupštine.

Milan Knežević je novinarima u 1 čas poslije ponoći u zgradi Skupštine Crne Gore, nakon susreta sa predsednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, rekao da je poslanik DF Nebojša Medojević sinoć protivustavno i nezakonito uhapšen.

Knežević je istakao da će odluka Višeg suda biti zapamćena u analima crnogorskog pravosuđa, jer je Medojević “kao svjedok stavljen, a ne poslat u zatvor”.

"Isto je bilo planirano i za mene. Ja sam zbog dodatnih konsultacija ostao pet do deset minuta duže u Skupštini" rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, i sada se ispred Skupštine nalaze dvije policijske marice koje, kako je naveo, žele da postupe po naređenju sudije Borisa Savića.

"I ranije sam saopštio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam i do daljeg ću zajedno sa kolegama, poslanicima DF- ostati u Skupštini" rekao je Knežević i dodao da će na taj način demonstrirati principijelnost i stav DF da su napadnuti Skupština i poslanici, a najmanje on i Medojević.

Jedan od lidera DF Andrija Mandić rekao je da će danas u 12 časova biti sjednica skupštinskog kolegijuma, koji će se odrediti prema hapšenju Medojevića, koji je priveden bez skidanja poslaničkog imuniteta.

"Ovo je nešto što se još nikad nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu riječ, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po procjeni DF, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata" istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu poslije glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu.

"Očigledno je realizovana namjera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svjedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževiča kako bi i njega poveli u zatvor" rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

On je najavio da će DF narednih dana doneti odluku da li će više učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tela.

"Imamo osjećaj da jedna frakcija u režimu, tu prvenstveno mislimo na Vladu, želi da minira početak dogovora koji smo postigli u Skupštini, tako što će da hapse poslanike DF a i da u opoziciji potraže neke druge, koji su mnogo bliži (Džordžu) Sorošu – kaže Mandić.

Jedan od lidera DF Nebojša Medojević uhapšen je u Podgorici nakon sinoćnje sednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, saopšteno je iz tog saveza.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je poslanik Medojević uhapšen sinoć prema nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Uhapšen je nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

Poslanici DF su se protivili rezoluciji kojom se odluke Podgoričke skupštine proglašavaju ništavnim.

Poslanik DF Slaven Radunović je naveo da je cilj da se današnjoj omladini pokaže kako je Podgorička skupština bila protivna volji naroda.

"Ne. 95 odsto građana i naših predaka je bilo za ujedinjenje. Možete vi sada da promijenite šta hoćete, ali će to kratko da traje" naveo je poslanik DF.

Medojević tvrdio da ga neko prati

Nebojša Medojević je uputio juče prije nego što je uhapšen pismo ministru Unutrašnjih poslova, Mevludinu Nuhodžiću i predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Obradu Mišu Stanišiću sa zahtevom da mu dostave informaciju ko su dva N.N. lica koja su gam kako tvrdi, pratila sinoć (28.11.) od zgrade Skupštine do stana u kojem stanuje.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.